joo

logo 
 

 etusivu

joo

joolaiset

toiminta

tilaa

improvisaatio

kuvia

linkit

 

 

 

JOO?                                        

JOO! on jyväskyläläinen teatteriryhmä, joka tekee korkealentoista improvisaatioteatteria. JOO! on perustettu vuonna 1998 silloisten draamakasvatusopiskelijoiden toimesta. JOO! on ensimmäinen improvisaatioteatteriryhmä Jyväskylässä. 

JOO!n toiminnan näkyvimpiä muotoja ovat omat improvisaatioesitykset, jotka vaihtelevat tyyliltään ja muodoltaan aina kunkin esityskauden mukaisesti. Omien esitysten lisäksi JOO! järjestää improvisaatiokoulutuksia ja tekee tilauskeikkoja erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa. Musiikilla on keskeinen rooli JOO!n improvisaatiossa: musiikki kuuluu niin tunnelman luojana kuin uusien kappaleiden muodossa. JOO! lähtee myös rohkeasti kokeilemaan ja keksimään uusia tapoja tehdä esityksiä. 

Sanakirjamäärityksen mukaan JOO tarkoittaa: Olla mukana oikeasti, täysillä, koko keholla, leikkimielellä. Olla yksinkertainen ja elossa. Nähdä tavallisessa lyijykynässä miekka, kaukosäädin tai lasersäde. Aistia ryhmää ja olla aistittavana, nähdä pintaa syvemmälle. Huomata, ettei teatterin ja tarinan tekemiseksi tarvita arsenaalia lamppuja, pukuja ja pinkkaa opeteltavia vuorosanoja. JOO! on yhdessä tekemistä, heittäytymistä ja toisista inspiroitumista. Sana JOO rimmaa mm. näiden kanssa: apropoo, autoshampoo, ehtoo, eioo, haloo, hilsesampoo, jassoo, keskitienoo, kotitienoo.

JOO! on mukana toteuttamassa kuukausittain Ilokivessä pyörivää Mikäklubia yhdessä toisen jyväskyläläisen improvisaatioteatterin Ässiä Hatusta kanssa.

Improvisaatioteatteriyhdistys JOO! ry joo(@)joo.fi